
Tintinalli Acil Tıp El Kitabı
Tintinalli’nin
ACİL TIP EL KİTABI
Bu eser Tintinalli Acil kitabının orijinal 2012 baskısının aynı sene yapılan çeviri versiyonudur.
Türkiye’de çevirisi aynı yıl yapılan EN GÜNCEL İLK ve TEK TİNTİNALLİ ACİL TIP KİTABIDIR
Bu eser "American College of Emergency Physicians " Yayınıdır.
Dünya’nın acil tıp alanında en fazla bilinen, okunan ve referans gösterilen kitabı ŞİMDİ TAMAMI RENKLİ olarak güncellendi.
Günlük pratiğinizde doğru ve güvenilir bilgiye hızlı ulaşmanıza imkan veren bu kaynak , akıcı çevirisi ile yanınızdan ayıramayacağınız bir eser olacak.
İçeriğindeki bilginin tamamı Tintinalli’nin textbook’undan sizin için pratiğe uygun şekilde özetlenmiştir.
Acil tıpla ilgili her şey şimdi hekimlerin parmak uçlarında – ve ideal cep boyutunda ŞİMDİ TAMAMI RENKLİ
Acil tıbbın en fazla güvenilen ve kutsal kitabı olarak görülen textbook’tan, günlük ve pratik kullanıma uygun şekilde derlenmiş ve tamamen güncel bilgiler içeren sıradışı eser.
Tintinalli herzaman olduğu gibi acil sağlık hizmeti veren tüm hekimlere en iyi şekilde yardımcı olmaya ve pratiklerini geliştirmeye devam ediyor. Tanı, tedavi, ayırıcı tanı ve acil müdahale olmak üzere tüm bölümler okuyucu dostu formatta organize edildi.
ACİL TIBBIN TÜM KAPSAMI ELİNİZDE – VE CEBİNİZE SIĞACAK KADAR DA PRATİK
Klinik özelliklere, tanı ve ayırıcı tanı, acil serviste bakım ve taburculuk gibi konulara odaklanan kısa bölümlerden oluşan Tintinalli'nin Acil Tıp El Kitabı daha kısa sürede ve daha başarılı hasta bakımı yapmanızı sağlamak için tasarlandı.
Bu baskı,
Daha fazla fotoğraf ve çizimlerle tamamen renkli tasarım
Bilgiye kolay ulaşım sağlayan çok sayıda tablo
Güncel uygulamalara paralel olarak düzenlenmiş içerik
Genişletilmiş Pediyatri bölümü, Düşük Olasılıklı AKS, Tromboembolizm, Tıkayıcı Arteriyel Hastalıklar, Bulantı ve Kusma, Barsak Tıkanıklığı ve Volvulus, Akut Üriner Retansiyon, Çocuklarda Renal Aciller, Su ve Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Kalça ve Diz Ağrıları gibi yeni bölümler içeriyor.
Tartışmasız otoritesi ve kullanım kolaylığı ile Tintinalli'nin Acil Tıp El Kitabı Acil Servislerde çalışan her doktorun cebinde olmalı.

Acil Servis Yönetimi
BÖLÜM 1 Liderlik Prensipleri
1 Liderlik, Yönetim ve Motivasyon
2 Vizyon, Misyon, Değerler, Strateji ve Taktikler: Hastalara Hizmet, Ekibe Hizmet
3 Değişim ve Proje Yönetimi: Pratik Bir Yaklaşım
4 Yönetici Gücün Etkin Kullanımı: Ön Cepheden Bir Bakış Açısı
5 Acil Servisin Hastane Yönetimi İle Etkileşimi
6 Örgütlerde Yönetim Profesyonelleri: Hekim ve Hemşire Liderlerin Rolü
7 Hasta Güvenliği: Hata Ayıklama
8 Çatışma Yönetimi
9 Toplantıların Etkili Şekilde Gerçekleştirilmesi
10 Acil Serviste Müşteri Hizmetleri
11 Yazılı Belge / Cümle Kalıbı: Hizmeti Geliştirmek için Kanıta Dayalı Dilin Kullanımı
12 Acil Serviste Takım Çalışması ve Disiplini
13 Kişisel ve Profesyonel Denge Sağlama

Vademecum Modern İlaç Rehberi 2020
Vademecum 32 yaşında. 2020 Baskıyı Kaçırmayın!
Tamamı Güncellenmiş Türkiye’nin En Kapsamlı İlaç Rehberi.
Sağlık sektöründe referans kaynak olmanın haklı gururunu yaşayan Vademecum 30. yaşını doldurdu .
Son 10 yılda dijitalleşen sağlık hizmetlerine paralel olarak, farklı veri analizi ve sunum teknolojileriyle ilaç karar destek sistemine evirildi . Ancak kitap alışkanlığı ve tercih edildiği durumlara cevap vermek adına aynı titizlikle baskı olarak hizmet vermeye devam ediyor.
2019 Vademecumun Özellikleri:
• Kitabın, 2019 baskısında, 2017-18 yılı içerisinde ruhsat alarak piyasaya yeni girmiş ilaçlar eklenmiş ve ruhsatı iptal edilen ve/veya üretimi/ithalatı yapılmayacak olan ilaçlar ise çıkarılmıştır.
• Kitapta her yıl olduğu gibi, İlk bölümde, Dünya Sağlık Örgütü'nün oluşturduğu ilaç sınıflandırma sistemi olan ATC indeks yer alıyor.
• İkinci bölümde, jenerik indeks bulunuyor. Bu bölümde, piyasada bulunan ilaçların etken maddesi dikkate alınarak sınıflandırma yapılıyor. Her etken maddenin altında o maddeyi içeren ilaçların adı, formu ve firması alfabetik sıraya göre yer almakta.
• Üçüncü bölümde, ilaçların Vademecum'a özel monografisi alfabetik dizinde veriliyor. Artan ilaç sayısı dikkate alınarak, kimi ilaçların doz ve/veya dikkat bilgileri benzer ilaçlara yönlendirilmekte.
• Kullanım kolaylığı için monografi bilgilerinin altında tablo formatında gebelik kategorisi, ilacın araç kullanımına etkisi ve aç veya tok alım bilgisi ve o ilaca özel oluşturulmuş QR kod bulunuyor.
• Kitapta yer alan eşdeğerlilik konusu sadece kimyasal yapının kalitatif ve kantitatif benzerliği dikkate alınarak ele alınmıştır. Eşdeğerin olmadığı durumlarda varsa benzer form ve farklı yitilikteki ilaçlar, alternatif (Alt.) olarak belirtilmekte. Alt başlığı altında yer alan ilaçlar o ilacın tam eşdeğeri olmayıp, sadece söz konusu ilacın bulunmadığı şartlarda yerine kullanılabilecek alternatif ilaçları göstermek bakımından yazılıyor. Eşdeğerlilik ve alternatiflik konusu tartışmalı olduğundan, konu sadece okuyucuya ipucu vermek için ele alınmış olup, gerekli inisiyatifi temel bilgiye sahip olan doktor ve eczacının kullanması gerekmektedir.
• Kitap baskısında ilaçların fiyat, barkod gibi değişken bilgilere yer verilememekte. Ancak ilaca ait güncel bilgilere QR kod ile mobil cihazlar aracılığıyla "Vademecumonline" üzerinden erişim sağlanabiliyor.
• Dördüncü bölümde, parenteral solüsyonlar, parenteral beslenme ürünleri , enteral beslenme ürünleri, tıbbi amaçlı oral besinler, formül mamalar, ilaç benzeri ürünler, besin destekleri, irigasyon solüsyonları, kırmızı, yeşil, mor ve turuncu reçeteye tabi ilaçlar ve FDA gebelik kategorilerine göre etken maddeler ve diğer yararlı olabilecek bazı bilgiler yer almakta.
• Beşinci ve son bölümde, ilaç firmalarının adresleriyle birlikte, ürettikleri ve/veya ithal ettikleri ürün listeleri yine QR kod ile sunuluyor.

Tintinalli Acil Tıp - Bilinmesi Gerekenler
AMERİKAN ACİL HEKİMLERİ BİRLİĞİ ORTAKLIĞINDA YAYINLANMIŞTIR
ACİL TIP ARAŞTIRMALARINIZDA TINTINALLİ’NİN UZMANLIĞINI KULLANIN
Düzenlenmiş konular her türlü acil tıp sınavı ve klinik bilgilerin güncellenmesi için mükemmel bir kaynaktır. Madde işaretli tasarım mutlaka bilinmesi gereken kavramları kısaltıp ve basitleştirerek, çalışma sürenizin en verimli olmasına yardımcı olur.
ÖZELLİKLER
- Tanısal görüntülemelerde en son gelişmeleri yansıtacak şekilde güncellendi
- YENİ BÖLÜMLER; Hematolojik ve Onkolojik Aciller, Çocuklarda Renal Aciller, Düşük Olasılıklı Akut Koroner Sendrom, Üriner Retansiyon, Gıda ve Su Kaynaklı Hastalıklar ve Dünya Gezginleri
- Toksikoloji ve travma kapsamı artırıldı
- 300’den fazla tablo, önemli bilgileri kısa ve öz biçimde açıklamaktadır
- 100’den fazla radyografi/renkli görüntü ve 90 çizim/EKG, zor ve hayatı tehdit eden hastalıkların tanınmasına yardımcıdır
- Uzmanlık bilgilerini güncellemek isteyen klinisyenler için acil tıp pratiğinde kısa ama kapsamlı bir inceleme sağlar

Reçete - Tedavi El Kitabı
Reçete Tedavi El kitabı, tüm hekimlerimiz için faydalı olacak bir kaynaktır. Özellikle Öğrenciler, (intörn) mesleğe yeni başlamış pratisyen ve asistan hekimleriniz için tedavi yöntemleri yer almaktadır.
Alanında Uzman Hekimlerimiz tarafından hazırlanmış olan reçete örnekleri ve ilaçların hem jenerik isimleri hem de ticari isimleri yer almaktadır. Adli tıp ve Rapor yazma, Aile Hekimliği, Dermatoloji, Endokrin Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Cerrahisi, Göz Hastalıkları, Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Nöroloji, Nörüşirurji, Ortopedi ve Travmatoloji, Pediatri, Plastik Cerrahi, Psikiyatri, Göğüs Hastalıkları, Üroloji ve Zehirlenmeler ilgili tedavi yöntemleri yer verilmiştir.
Kitabın temel amacı tüm hekimlerinde mesleki hayatında karşılaşabilecekleri zorlukların üstesinden gelmesi için yeterli ve kapsamlı bir kaynaktır.

Acil Serviste Mekanik Ventilasyon
Acil tıp pratiğinde entübasyon sonrası mekanik ventilatörle takip edilen hasta sayısının gün geçtikçe artıyor olması, mekanik ventilasyonun temel ilkelerinin gerek acil tıp hekimleri, gerekse de acil serviste çalışan diğer hekimler tarafından bilinmesinin önemini bir kat daha artırmıştır. Bu bağlamda mekanik ventilasyonun temel ilkeleri ve acil serviste sık karşılaşılan vakaları içeren bu değerli kitabın çeviri yoluyla hekimlerimize sunulması da bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Bu kitabın çevirisinde emeği olan tüm hekim arkadaşlarıma, sabrı ve sonsuz desteği için sevgili eşime, annem başta olmak üzere tüm aileme ve kitabın basımında yardımlarını esirgemeyen Hipokrat Yayınevinin değerli çalışanlarına minnet ve teşekkürlerimle…

Acil Tıp Cep Kitabı A-Cep
Acil şartlarında hızlı ve seri tanı ve tedavinin yapılmasına yönelik doğru ve güncel bilgilerin özetlendiği Acil Tıp Cep (A-Cep) Kitabı ilk basımda olduğu gibi elinizin altında bir başvuru kitabı olacağı inancındayım. Kurtarılan ve iyileştirilen her hayat emeğimizin yerini bulduğunu teyid edip katkısı olan herkesi memnun edecektir.
RESÜSİTASYON VE KARDİYAK ACİLLER............................... 1
Temel ve İleri Yaşam Desteği.................................................................... 3
Akut Koroner Sendromlar......................................................................... 9
Disritmiler............................................................................................... 11
Aritmi Algoritmaları................................................................................ 29
Bradikardi............................................................................................... 31
Defibrilasyon-Kardiyoversiyon.............................................................. 33
Kalp Yetmezliği Akut Akciğer Ödemi...................................................... 36
Şok......................................................................................................... 41
Anafilaksi ve Anafilaktik Şok................................................................. 44
Hipertansif Aciller................................................................................... 49
Aort Diseksiyonu ve Anevrizması ......................................................... 54
Kardiyak İlaçlar...................................................................................... 58
Acilde Yoğun Bakım Hastası................................................................... 67
SOLUNUM ACİLLERİ..................................................................... 71
Zor Havayolu Yönetimi.......................................................................... 73
Hızlı Seri Entübasyon............................................................................. 78
Trakeostomi ve Bakımı........................................................................... 81
Hemoptizi............................................................................................... 84
KOAH..................................................................................................... 86
Astım...................................................................................................... 90
Solunum Yetmezliği................................................................................ 95
Non İnvaziv Mekanik Ventilasyon.......................................................... 98
GASTROİNTESTİNAL ACİLLERİ.............................................. 101
Karın Ağrısı.......................................................................................... 103
Mezenter İskemi................................................................................... 108
Akut Kolesistit...................................................................................... 111
Akut Kolanjit........................................................................................ 113
Akut Pankreatit..................................................................................... 115
Akut Apandisit...................................................................................... 118
Koroziv Özofajit................................................................................... 123
Özefagusta Yabancı Cisim..................................................................... 126
Pil Yutulmasına Bağlı Acil Durumlar..................................................... 130
Özefagus Varis Kanaması..................................................................... 133
Gastrointestinal Kanamalar................................................................... 137
Spontan Bakteriyel Peritonit (SBP)........................................................ 140
Hepatik Ensefalopati............................................................................. 143
İnflamatuar Barsak Hastalıkları............................................................. 147
İrritabl Barsak Sendromu...................................................................... 150
HEMATOLOJİK ACİLLER........................................................... 155
Hematolojik Aciller............................................................................... 157
Onkolojik Aciller.................................................................................. 166
Yeni Oral Antikoagülanlar (YOAK)...................................................... 173
ENFEKSİYON HASTALIKLARI ACİLLERİ............................. 179
Santral Sinir Sistemi Enfeksiyonları...................................................... 181
Yumuşak Doku Enfeksiyonları............................................................. 186
Enfeksiyon Hastalıkları Tedavi Tablosu............................................... 190
Solunum Yolu Enfeksiyonları............................................................... 195
Pnömoni............................................................................................... 197
Sepsis ve Septik Şok............................................................................. 202
RENAL ACİLLER........................................................................... 209
Akut Böbrek Yetmezliği........................................................................ 211
Acil Hemodiyaliz.................................................................................. 214
Transplant Böbrek ve İlişkili Aciller..................................................... 216
Potasyum Bozuklukları......................................................................... 223
Hiponatremi, Hipernatremi.................................................................... 226
Kalsiyum Bozuklukları......................................................................... 232
Magnezyum ve Fosfat Bozuklukları...................................................... 236
ENDOKRİN ACİLLER................................................................... 241
Diyabet ve Komplikasyonları................................................................ 243
Hipoglisemi........................................................................................... 247
Hipertiroidizm ve Tirotoksikoz............................................................. 249
Hipotiroidizm........................................................................................ 253
Akut Adrenal Yetmezlik........................................................................ 256
NÖROLOJİK ACİLLER................................................................. 259
Baş Ağrısı............................................................................................. 261
Geçici İskemik Atak.............................................................................. 263
İnme..................................................................................................... 267
Akut Güçsüzlük.................................................................................... 271
Fasiyal Sinir Paralizisi........................................................................... 273
Guillain-Barré Sendromu...................................................................... 276
Myastenıa Gravıs (MG)........................................................................ 278
Nöbet ve Status Epileptikus.................................................................. 281
Subaraknoid Kanama (SAK)................................................................. 283
Nöropatiler............................................................................................ 286
Şuur Kapanıklığı................................................................................... 289
Vertigo (Baş Dönmesi).......................................................................... 293
Trombolitik ve Endovasküler Tedavi.................................................... 298
Yaşlı Hastaya Acil Yaklaşım................................................................. 304
GÖZ ACİLLERİ............................................................................... 309
Göz Acilleri........................................................................................... 311
KULAK-BURUN-BOĞAZ HASTALIKLARI ACİLLERİ......... 319
Burundan Yabancı Cisim Çıkarma........................................................ 321
Sinüzit................................................................................................... 323
Oral Yaralanmalar................................................................................. 325
Diş Yaralanmaları................................................................................. 328
Farenjit.................................................................................................. 330
Ani İşitme Kaybı................................................................................... 332
Kulakta Yabancı Cisim.......................................................................... 334
Otıtıs Eksterna...................................................................................... 337
Temporal Arterit .................................................................................. 340
TRAVMA ACİLLERİ...................................................................... 341
Çoklu Travma....................................................................................... 343
Kafa Travması...................................................................................... 348
Boyun Travması................................................................................... 353
Maksillo-Fasiyal Travma...................................................................... 357
Göğüs Travması.................................................................................... 361
Spontan Pnömotoraks........................................................................... 369
Batın Travmaları................................................................................... 375
Renal Travma........................................................................................ 377
Vertebra Yaralanmaları......................................................................... 379
Pelvis Travması.................................................................................... 385
Genitoüriner Travma ............................................................................ 387
Ekstremite Travmaları........................................................................... 390
Alt ve Üst Ekstremite Çıkıkları.............................................................. 392
El Muayenesi ve Travmaları................................................................. 398
El Bilek Muayenesi ve Travmaları........................................................ 402
Ayak Muayenesi ve Travmaları............................................................ 405
Ayak Bileği Muayenesi ve Travmaları................................................... 409
KLİNİK TOKSİKOLOJİ................................................................. 413
Zehirlenmeye Acil Yaklaşım................................................................. 415
Alkol Zehirlenmeleri............................................................................. 421
Karbonmonoksit Zehirlenmeleri........................................................... 429
Lityum Zehirlenmeleri.......................................................................... 431
Dijital Zehirlenmeler............................................................................. 433
Klonidin Zehirlenmeleri........................................................................ 435
Varfarin Zehirlenmeleri......................................................................... 436
Ca Kanal Blokeri Zehirlenmeleri........................................................... 440
Antipsikotik İlaç Zehirlenmesi.............................................................. 442
Beta Bloker Zehirlenmeleri.................................................................... 444
Organofosfat-Karbomat Zehirlenmesi................................................... 446
Parasetamol Zehirlenmeleri................................................................... 448
Salisilat Zehirlenmesi............................................................................ 450
Kurşun Zehirlenmesi............................................................................ 452
Siyanür Zehirlenmesi............................................................................ 457
Antikolinerjik Zehirlenmeler................................................................. 460
Fensiklidin (PCP) Zehirlenmesi............................................................. 462
Sempatomimetik Zehirlenme................................................................. 464
Trisiklik Antidepresan Zehirlenmeleri................................................... 466
Mantar Zehirlenmeleri........................................................................... 468
Yılan Isırması....................................................................................... 470
Akrep Sokması..................................................................................... 474
Deniz Hayvanları Zehirlenmesi............................................................. 476
Diş Macunu ve Benzerleri İle Olan Zehirlenmeler................................. 479
Arsenik Zehirlenmesi............................................................................ 482
ÇEVRESEL ACİLLER .................................................................. 487
Suda Boğulma....................................................................................... 489
Disbarizm ve Dalış Acilleri................................................................... 491
Sıcak Acilleri......................................................................................... 493
Yanık.................................................................................................... 495
Soğuk Acilleri....................................................................................... 499
Yüksek İrtifa Hastalıkları...................................................................... 502
Elektrik ve Yıldırım Yaralanmaları........................................................ 504
ÜROGENİTAL ACİLLER.............................................................. 509
Üriner Yol Enfeksiyonları..................................................................... 511
Testis Torsiyonu................................................................................... 515
KADIN-DOĞUM ACİLLERİ......................................................... 519
Doğum Acilleri...................................................................................... 521
Jinekolojik Aciller................................................................................. 533
ÇOCUK ACİLLERİ......................................................................... 541
Acilde Çocuğa Yaklaşım....................................................................... 543
Temel ve İleri Yaşam Desteği................................................................ 548
Akut Solunum Yetmezliği..................................................................... 553
Ateşli Çocuk......................................................................................... 559
Kardiyak Aciller.................................................................................... 562
Çocuklarda Aritmiler............................................................................. 567
Status Epilepkitus ve Nöbet.................................................................. 571
Karın Ağrılı Çocuk................................................................................ 573
Diyabetik Ketoasidoz............................................................................ 577
PSİKİYATRİK ACİLLER.............................................................. 581
Psikiyatrik Aciller................................................................................. 583
Eksite - Ajite Hastalara Yaklaşım.......................................................... 587
KAS-İSKELET SİSTEMİ ACİLLERİ........................................... 593
Bel Ağrısı.............................................................................................. 595
Diz Ağrısı.............................................................................................. 599
Bacak Ağrısı.......................................................................................... 604
Nöropatik Ağrı...................................................................................... 608
CİLDİYE ACİLLERİ...................................................................... 615
Dermatolojik Aciller.............................................................................. 617
ACİLDE TANISAL TEST VE YÖNTEMLER............................. 621
Acilde Biyokimyasal Tanı Testleri........................................................ 623
Acilde Kan Gazı Değerlendirme............................................................ 640
Temel EKG........................................................................................... 647
Acilde Radyolojik Görüntüleme Yöntemleri.......................................... 654
Acilde USG........................................................................................... 659
ACİL TIBBIN ADLİ YÖNÜ........................................................... 665
Hekimlerin Hukuki Sorumlulukları....................................................... 667
Tıbbi Kötü Uygulama............................................................................ 673
İndeks................................................................................................... 679

Acil Tıpta Pratik Öğretim
Bölümlere katkıda bulunanlar, acil tıp eğitimi ve öğretim üyesi gelişimi alanında lider olarak kabul edilmektedirler. Yazarlara bölümlerini geliştirmek ve kendi tarzlarına göre yazmak için serbestlik verildi. Tıbbi eğitim ile ilgili kanıta dayalı rehberleri gözden geçirmekten ziyade, acil tıp tekniğinin nasıl başarılı bir şekilde öğretileceği konusundaki kişisel görüşlerini sunmaları istendi. Sonuç olarak, bölümlerin çoğunun birkaç referansı bulunmaktadır. Çok yazarlı ders kitabına yapılan bu yaklaşım, bölümden bölüme, stillere göre değişen ve okuyucuyu çeşitli iletişim tekniklerine maruz bırakan bir derleme sunar. Editörler, okuyucuların, acil tıp öğretiminin yapıldığı mekânların spektrumunda öğretim için kendi yöntemlerini geliştirdikleri için bu sayfalarda faydalı modeller bulmasını ummaktadırlar.
Öğretimin ve acil tıp pratiğinin doğasında var olan diğer uzmanlıklarda yer almayan özel zorluklar vardır – acil servisin bilinmeyenleri, yaşamı ve uzuvları tehdit eden koşulları tanımlama, problemleri çözme baskısı, hızlı çözüm bulma ve klinik uzmanların ve yardımcı hizmetlerin orkestrasyonu. Pratiğimizin bu benzersiz talepleri nedeniyle, diğer disiplinlerden klinisyenler tarafından yazılan kitaplar bize yardımcı olabilir, ancak bizim için tam değildir. Acil Tıpta Pratik Öğretim, acil tıp doktorları için acil tıp doktorları tarafından yazılmıştır.İkinci baskısının, değerli uzmanlığımızı uygulama sanatını öğretmek için değerli bir kaynak olduğunu umuyoruz.
İÇİNDEKİLER
1. Kısım Arka Plan/Giriş
1. Bölüm Acil serviste yetişkin öğrenciler
2. Bölüm Acil serviste öğretim engelleri
3. Bölüm Acil tıpta öğretim ve hasta bakımı
4. Bölüm Acil tıpta mentorluk
2. Kısım Acil Serviste Eğitim ve Ötesi
5. Bölüm Acil serviste yatak başı eğitim
6. Bölüm İnvaziv tıbbi prosedürlerin öğretimi
7. Bölüm Acil serviste geri bildirim
8. Bölüm Öğretim aracı olarak bilgisayar
9. Bölüm Eğitimsel Teknoloji: WEB 2.0
10. Bölüm Soyut kavramların öğretilmesi: profesyonellik ve kişilerarası beceri/iletişim
11. Bölüm Hayat boyu öğrenme becerilerinin öğretimi: Dergi kulübü ve ötesi
12. Bölüm Tıbbi internet yayıncılığı 101
13. Bölüm Simülasyonun acil servis eğitiminde kullanımı
3. Kısım Özel Grupların Eğitimi
14. Bölüm Tıp öğrencilerinin eğitimi
15. Bölüm Acil serviste diğer servis asistanlarının eğitimi
16. Bölüm Acil tıpta asistan hekimlerin eğitimi
17. Bölüm Asistan doktorlara nasıl öğreteceklerini öğretme
18. Bölüm Uluslararası bir topluluğa eğitim
19. Bölüm Acil servis konsültasyonu: hasta sonuçlandırmayı iyileştirmek için hekim-hekim iletişimini öğrenme
4. Kısım Acil Tıpta Eğitmen Olarak Gelişmek
20. Bölüm Harika öğretmenlerin özellikleri
21. Bölüm Etkili sunum teknikleri
22. Bölüm Küçük grup tartışma becerileri
23. Bölüm Daha iyi bir eğitmen olma yolunda bir rehber olarak öğretim kadrosunun gelişimi
5. Kısım Öğretme Teknikleri ve Stratejileri
24. Bölüm Etkili klinik acil servis eğitimi için stratejiler
25. Bölüm Eğitimde inciler ve tuzaklar: ne işe yarar, ne yaramaz?

Tarascon Acil Hızlı Başvuru Kılavuzu
TARASCON ACİL HIZLI BAŞVURU KILAVUZU
Acil servis ve şartlarında çalışan doktorlar, hemşireler ve paramedikler için gerekli bilgilerle dolu pratik ve kullanımı kolay bir referans kitabıdır.
*** Okuyucuların Acil alanında favorisi olmayı başarmış cep kitabıdır.
*** İçerik ve boyut olarak mükemmel bir sunumu vardır.
*** Bilgiye ulaşmak ve uygulamak olağanüstü derecede kolaydır.
Özellikleri;
• Erişkin ve Pediatrik Tüm Sistem Muayeneleri
• Tanısal Tüm Diyagnostik Testler (EKG, LAB, GÖRÜNTÜLEME)
• Tüm Acil Prosedürler
• Resüsitasyon, Post-Resüsitasyon Bakımı, Şok…
• Hasta Kabul, Transfer, Taburculuk İşlemleri
• Hızlı Referanss Bilgiler, Vital Bulgular, Komutlar
• Çok sayıda tablo, liste ve şekil, hayati bilgilerin hızlı ve kolay şekilde alınmasını sağlar.
• İkinci Baskı ampirik antibiyotik hakkında yeni bir bölüm sunuyor.
• Bu temel kaynak aynı zamanda fizik muayene tanı testleri, prosedürleri ve sedasyon, teşhisler, risk yönetimi, medeni hukuk alanlarında pratik tavsiyeler ve çok daha fazlası ile ilgili mükemmel bir içerik sunuyor.

Acil Tıp El Kitabı
Alanının Multidisipliner Yaklaşımlı En Güncel ve Bilgiye Pratik Ulaştıran Kaynağı.
Birçok bilim dalını ilgilendiren böyle kitabın çıkması koordineli bir çalışmayı ve ciddi zaman ayırmayı gerektirmektedir. Hem de yeni bilgiler gözden geçirilmeli ve yazılmalıdır. Bu kitabın ortaya çıkmasında her branşın konusunda deneyimli uzmanları görev almıştır.
Bu arada ülkemizin coğrafik durumu nedeniyle diğer acil kitaplarında pek sık görmeye alışık olmadığımız ‘’Afet Tıbbı’’, ‘’Bioterorizm’’ ve ‘’Acil laboratuvar‘’ gibi kısımları da ilave ettik.
Acil Tıp El Kitabının Özellikleri ve Size Kazandıracakları:
• Sağlık Profesyonelleri İçin CPR İçermektedir. Bu Hızlı Müdahale Konusunda Kapsamlı Bir İçerik Sunar
• Acil Tıbbın Tüm Konularını Eksiksiz İçermesi Başka Kaynak İhtiyacını Azaltır
• Erişkin ve Çocuk Acil Bir Arada Sunulmuştur. Bu Açıdan Önemli Bir Kullanım Avantajı Sunar
• Her Bölüm Sadece Branşın Uzmanınca Yazılmıştır
• Güncel Tanı, Tedavi Kılavuzlarını İçermektedir. Bu Kılavuzlara Tek Kaynaktan Ulaşmak Vakit Kazandırır
• Bilgiye Kolay Ulaştıran Tablolara Çoklukla Yer Verilmiştir. Bu Bilginin Daha Kalıcı Olmasını Sağlar
• Tamamı Renkli, Fotoğraflı İçerik Olarak Hazırlanmıştır. Örnek Durum ve Vakalar Konuları Daha Anlaşılır Kılar
• Her An Erişilebilir Boyutta Olması Kullanım Kolaylığı Sağlar
• Yeni Konular Afet Tıbbi, Bioterörizm Gibi Alanlarda Fark Yaratmanızı Sağlar
• Hatayı Engelleyen Bilgi Kutucukları, Gerçekte Atlanmaması Gereken Hayati Konulara Dikkatinizi Çeker
• Acil Laboratuvar Bulguları, İhtiyacınız Olduğunda Elinizin Altında Bulunur

Tıp Doktorları İçin Makale Yazma ve Yayınlama Kılavuzu
Tıp Doktorları İçin Makale Yazma ve Yayınlama Kılavuzu
Tüm dünya doktorlarının "tıbbi makalelerini başarılı şekilde yayınlatmalarına katkı sağlayan” ETKİLEYİCİ ESER
Bu kitaba katkıda bulunanlar alanında önde gelen tıp doktorları ve yazarlardır, birçoğu iyi bilinen tıbbi dergilerin editörlüğünü yapmaktadır.
Bu kitabı okuduktan sonra yazma, yayın ve düzenleme konusunda bilgili ve başarılı olacaksınız. "Yayın yapmaya ve yıkılmamaya" hazır hale geleceksiniz.
"Yayınla ya da yok ol" felsefesine aşinasınız ve bu ilkeyi takip etmenin uygun olduğu görüşündesiniz fakat nereden başlayacağınızı bilmemektesiniz. Tecrübesi sizden fazla olan büyükleriniz, yazma konusunda size baskı uyguluyor fakat yeterli rehberliği sağlayamıyor. Belki ana diliniz İngilizce değil ve akademik bilim camiasında kabul gören bu dilde çalışma yapma talebi sizi yıldırıyor. Bu kitabın, henüz birkaç yıl öncesine kadar sizin şu an bulunduğunuz durumu yaşayan editörleri, tam olarak nasıl hissettiğinizi biliyor. " Tıp Doktorları İçin Makale Yazma ve Yayınlama Kılavuzu
" rehberiniz olsun.
Bu kitap size şunları sağlayacaktır:
• Yazmanız ve yayın yapmanız sizin için neden faydalıdır.
• Neyi yazmalı ve yayınlamalısınız.
• Nerede yayınlamalısınız ve dergiler arasındaki farklar nelerdir; yayınınız için doğru adresi nasıl seçmelisiniz.
• Yeni bir fikri nasıl oluşturacaksınız ve yayınlanabilir olup olmadığını nasıl değerlendireceksiniz.
• Makale yazımına nasıl başlanmalı.
• Cerrahi bir teknik nasıl tanımlanmalı.
• Hangi stil kullanılmalı.
• İstatistik temeli.
• Nihai ürün ve editörlerin yazarlardan beklentileri.
• "Yabancı yazar" olarak yolun başında hangi konularda önlem almalısınız.
• Yazının Editör ‘ün masasına ulaştığında neler olacak ve ret ile nasıl mücadele edeceksiniz.
• Tıbbi yayın konusunda politik ve etik konular.
• İnternet ve internet üzerinden yayıncılık; bir kitap veya bölüm nasıl yazılır ve düzenlenir.

Tıp Sanat
İnsanlığın anatomiyi, sağlık ve hastalıkları anlama çabasında sanatçıların binlerce yıl öncesine dayanan özel bir yeri vardır;
bu kitap, dünyanın en büyük koleksiyonlarından birinden derlenen, düşündürücü ve bazen de merak uyandıran betimlemeleri kullanarak, bu sanatçıların yaratıcılıklarının ve araştırıcılıklarını kutlamaktadır.