Servikal Kanser Tarama Testi Pap Smear Nedir? Ne Değildir?
Kanserle mücadelede tarama için kullanılan testlerin hiç şikayeti olmayan kişilerde de kullanılabilecek ucuz, basit, kolay, uygulanabilir testler olması gerekmektedir. Serviks kanserlerinde servikal sitolojide konvansiyonal servikal "pap" tast en fazla kullanılan testlerden biridir. Liqued-based (sıvı bazlı) sitoloji ve HPV DNA testi diğer uygulanan yöntemler arasında sayılabilir. Ancak yapılan maliyet etkinlik analizleri sonucu pap testin maliyet açısından en ucuz tarama testi olduğu bilinmektedir.
Diş Hekimliği için Anatominin Temelleri
Walt Disney’in “Peşinden gidebilecek kadar cesaretiniz varsa, bütün rüyalarınız gerçek olabilir” diyen ünlü sözünü hatırlatalım önce sizlere. Hayalleri peşinden giden dört akademisyenin ortak bilimsel ilk çalışmasını sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Gerçek anlamda morfolojik bilimler (Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji) için kaynak bir eğitim kitabı olan D.R. Singh’in Diş Hekimliği için Anatomi’nin Temelleri isimli kitabın 2. Baskısı, Türkçe olarak okurların beğenisine sunulmuştur.
Farklı bilim dallarında yetişmiş ve yolları bu kitabın çevirisinde kesişen editörler olarak, kitabın hak ettiği değeri görmesi konusunda oldukça umutluyuz. Kitapta konu anlatımlarının yanı sıra yer alan şemalar, tablolar ve çizimlerin anlaşılmayı ve öğrenmeyi oldukça kolaylaştırdığını düşünmekteyiz.
Kitap bölüm sonlarında yer verilen özetleri ve metin içindeki konu ile ilgili uygulamalı anatomi kısımları ile piyasadaki eşdeğerlerinden bir adım öne çıkmaktadır. Kitabın bu ikinci baskısında, ilk baskıdan farklı olarak, konuların teorik ve klinik öneminden yola çıkılmış ve birçok yeni konunun eklenmesi ya da daha önce var olanların güncellenmesi ile farklı bir tarz oluşturulmuştur.
Özellikle Diş Hekimliği eğitiminin önemli bir bölümünü oluşturan baş-boyun bölgesinin morfolojisi ve çok görülen kliniklerin uygulamalı anatomi pencerelerinde yer almasının yanı sıra, diğer sistemlere de yeterince yer veren bir başvuru kaynağı özelliği barındırmaktadır.
Orjinal baskısında CD içeriği şeklinde yer verilmiş olan vücut bölgeleri (Karın, Toraks, Alt Ekstremite ve Üst Ekstremite) Türkçe baskıda kitap içine alınarak, konu bütünlüğünün sağlanması amaçlanmıştır.
Bu nedenle Diş Hekimliğinin yanı sıra Tıp, Hemşirelik ve Sağlık Bilimlerinin herhangi bir dalında lisans ya da lisansüstü eğitim alan öğrencilere ve hatta uzmanlara hitap edebilecek bir kitapla karşınızdayız. Bölüm sonlarındaki çoktan seçmeli ya da klasik tarzda sorular ve cevaplarını içeren kitap, lisans ve lisansüstü eğitimin yanı sıra TUS ve DUS için oldukça önemli bir kaynak olabilme niteliği taşımaktadır.
Memnuniyetlerinizi ya da şikâyetlerinizi kitabevi aracılığıyla bizlere ulaştırabilirsiniz. Yapıcı geribildirimlerinizi bekliyoruz.
Ticari kaygıları bir kenara bırakarak böylesi önemli bir kaynağın Türkçe literatüre kazandırılmasını sağlayan İstanbul Tıp Kitabevlerine, dizgi ve mizanpajda emeği geçen değerli çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz.
Yoğun geçen akademik çalışmaları içinde vakit ayırarak çevirilerin yapılması konusunda katkılarını esirgemeyen, her biri kendi alanlarında oldukça başarılı hocalarımıza, çalışma arkadaşlarına ve akademik hayatımızda imzası bulunan tüm geçmişimize, bizleri sabırla ve sevgiyle destekleyen ailelerimize en içten minnet, sevgi ve saygılarımızla…
Temel Patoloji
Uzun süren özenli bir çalışmanın sonunda elinize ulaşan bu kitap Tıp Fakültesi öğrencileri ve Patoloji araştırma görevlileri için önemli bir Türkçe kaynak, güvenilir bir kılavuz olacaktır.
- Genel ve Organ Sistemleri Patolojisi konularında 96 bölüm
- Konularında deneyimli 70 yazar
- Etiyoloji, patogenez ve hastalıkların mekanizmaları ile birlikte son genetik, moleküler veriler ışığında klinikopatolojik korelasyon
- Organ sistemlerinde, her bölümde embriyolojik, anatomik bilgiler yanı sıra tanıya yönelik makroskopik ve mikroskopik tanımlamalar, klinik detaylar ve ayırıcı tanıya yönelik pratik yaklaşımlar
- Konuların anlaşılmasını kolaylaştıran 715 renkli makroskopik ve mikroskopik resim ve 275 tablo/şekil/grafik
- Özel hastalıklarla/lezyonlarla ilgili bilgiler ve tanıya yönelik yardımcı metotlar (immünohistokimya, moleküler tanı ve sitoloji)
- Konulara kolay ulaşımı sağlayan düzenleme ve indeks yapısı
Alanlarında uzman ve son gelişmeleri izleyen yazarların hazırladığı bu kitapta Hücresel Patoloji, Moleküler Patoloji ve Genetik de dahil olmak üzere Genel Patoloji konularını ve tüm organ sistemleri patolojisinin geniş bir incelemesini bulacaksınız.
Yazdır Patoloji Laboratuvar Teknikleri ve Laboratuvar Yönetimi
pPatoloji Laboratuvar Teknikleri ve Laboratuvar Yönetimi
AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ / Kanıta Dayalı Tanı ve Tedavi Yaklaşımları
İÇİNDEKİLER
Giriş
KANITA DAYALI/KANIT DESTEKLİ KLİNİK UYGULAMA NEDİR?
Bölüm 1:ANAMNEZ, BELGELEME VE KAYITLARIN SAKLANMASI, KONSÜLTASYON, SİSTEMİK HASTALIKLAR
Bölüm 2:ORAL CERRAHİDE KULLANILAN GÖRÜNTÜLEME YÖNTEMLERİ
Bölüm 3:LOKAL ANESTEZİ
Bölüm 4:DENTAL GİRİŞİMLERDE PREMEDİKASYON, SEDASYON, GENEL ANESTEZİ
Bölüm 5:SÜRMÜŞ VE GÖMÜLÜ DİŞLERİN ÇEKİMİ
Bölüm 6:DENTOALVEOLER REKONSTRÜKSİYONDA GENEL KONSEPTLER
Bölüm 7:TIBBİ ACİL DURUMLAR VE TEDAVİLERİ
Bölüm 8:AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİNDE ÖZEL DURUMLAR
I. ANTİKOAGÜLAN VE ANTİTROMBOSİTİK İLAÇ KULLANAN HASTALARDA CERRAHİ YAKLAŞIM
II. ANTİREZORPTİF- ANTİANJİYOGENİK TEDAVİ ALTINDAKİ HASTALARDAKİ
KOMPLİKASYONLAR VE ORAL CERRAHİ UYGULAMALAR
III. KEMOTERAPİ VE/VEYA RADYOTERAPİ GÖREN HASTALARDA DENTAL-CERRAHİ YAKLAŞIM
IV. HIV POZİTİF HASTALARDA DENTAL- CERRAHİ YAKLAŞIM
V. KANSER TEDAVİSİNİN ORAL KOMPLİKASYONLARI VE TEDAVİLERİ
Bölüm 9:AĞIZ, DİŞ ve ÇENE CERRAHİSİNDE İLAÇ KULLANMA PRENSİPLERİ
Bölüm 10:DİŞ VE ÇENE KEMİK ENFEKSİYONLARI
Bölüm 11:ÇENE VE YÜZ AĞRILARI
Bölüm 12:TEMPOROMANDİBULER BOZUKLUKLAR
Bölüm 13:DENTAL İMPLANTOLOJİ
I. DENTAL İMPLANTLAR
II. İMPLANTOLOJİDE GREFT & MEMBRANLARIN KULLANIMI
III. SİNÜS TABANININ YÜKSELTİLMESİ
Bölüm 14:ÇENE KEMİKLERİNİN KİSTLERİ
Bölüm 15:ÇENE KEMİKLERİNİN TÜMÖRLERİ
Bölüm 16:TÜKÜRÜK BEZLERİ VE HASTALIKLARI
Bölüm 17:ÇENE - YÜZ KIRIKLARI